dilluns, 26 d’agost del 2019

Catedral Notre-Dame-du-Réal (Embrun)


La catedral de Nostra Senyora de Embrun o simplement catedral de Embrum és una església catòlica de Francia i antiga catedral situada a la ciutat de Embrun, departament d'Alts Alpes.
La catedral és un monument històric i va ser la seu de l'antic arquebisbat de Embrun, que va ser dividit entre la diòcesi de Gap i l'arxidiòcesi de Aix en 1822. En la seva porta es van publicar en 1489 les trenta-dues proposicions imputades als valdenses, que presagiaven la campanya per expulsar-los com «heretges», que van ressorgir al Dauphiné amb un intens salvatgisme durant les Guerres de Religió de França: Lesdiguières va saquejar la catedral de Embrun a 1585.
Al segle V les relíquies de sant Nazario van ser portades a Embrun, que havia tingut bisbe des del segle IV. Embrun es va convertir llavors en un notable lloc de peregrinació. Carlemany va erigir una basílica que va ser visitada pel papa Lleó III. L'església catedral, construïda sobre fonaments que daten de la seva fundació al segle IX, va ser construïda entre el 1170 i 1220.
(Imatge Anna S.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada