dijous, 23 d’agost del 2012

Façana Nen Jesús



A Praga trobem aquesta Mare de Déu a la façana de l'Església on es troba una imatge coneguda com el Nen Jesús de Praga.

El Nen Jesús de Praga (en txec Pražské Jezulátko) és una imatge de cera de Jesús en la seva etapa infantil, que es troba a l'Església de Santa Maria de la Victòria i Sant Antoni de Pàdua.
Es creu que la imatge va ser esculpida a Espanya al segle XVI, i que passava de pares a fills mascles de la família dels Comtes de Treviño i Ducs de Nájera (Manrique de Lara) que eren ambaixadors perpetus de la Monarquia espanyola a Praga.
Ferran II, Emperador d'Alemanya, per manifestar la seva gratitud a Déu per la victòria aconseguida en la batalla de Lepant, va fundar el 1620, a la ciutat de Praga, un convent de Pares Carmelites. La imatge va ser regalada el 1628 als carmelites descalços que regentaven el convent (actualment l'Església de la Mare de Déu de la Victòria), per la Sra Polixena Lobcowicz, qui al seu torn l'havia rebut com a regal de noces de la seva mare, Donya Maria Manrique de Lara.
Llegendes piadoses sostenen que la imatge del Sant Nen de Praga un cop va pertànyer a Santa Teresa de Jesús i és considerada una imatge miraculosa, especialment entre les dones embarassades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada