dilluns, 6 d’agost del 2012

Santa Cova de Lourdes (França)




L'any 1858, la localitat de Lourdes era una molt petit llogaret amb cases humils, com així també els seus habitants, que en un vuitanta per cent eren analfabets.
Aquesta comarca, amb prou feines coneguda a França en aquest moment, es troba en l'inici del sistema muntanyenc dels Pirineus i té cap a l'oest un promontori rocós conegut amb el nom de Massabielle (Roques Velles). Al peu d'aquest corre el riu Gave que es forma amb les aigües que descendeixen de les muntanyes. A un costat dels murs de roques seminegroses la naturalesa va obrir una pronunciada gruta de 3 metres i mig d'ampla per 3 metre i mig d'alta.
Aquesta gruta era un lloc solitari amb un sòl àrid i sec en el qual creixien rosers silvestres, que eren les flors de la zona. Aquí va ser on, segons el testimoni de Bernadette Soubirous, es va produir una de les aparicions marianes més conegudes de la Història, l'any 1858. Avui al costat d'aquesta Gruta de les Revelacions s'alça un santuari i un lloc de peregrinació. La Gruta i la Basílica de la Immaculada Concepció (construïda per Monsenyor Laurence, bisbe que va acollir les revelacions privades a santa Bernadette Soubirous), constitueixen el santuari original. Posteriorment, tot el conjunt de temples i edificis que tenen com a centre la Gruta esmentada van rebre el nom de Santuari de Nostra Senyora de Lourdes.

Per saber-ne més de Lourdes, clica'm


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada